Vaga del 24 d’octubre de 2013

no_lomce

Benvolgudes famílies,

El proper dijous 24 d’octubre de 2013, els principals sindicats educatius han convocat una jornada de vaga general educativa a tot l’Estat. La convocatòria d’aquesta vaga s’emmarca en el procés de lluita contra l’aprovació d’una nova llei educativa per part del Govern Espanyol, la LOMCE, i contra les polítiques de retallades dels pressupostos educatius dels governs català i espanyol, que empitjoraran l’atenció educativa que reben els nostres joves i infants, el futur de la nostra societat. La FAPAC dóna ple suport a aquesta vaga.

La LOMCE afectarà als vostres fills i filles perquè:

• Vol separar l’alumnat a una edat molt precoç perquè parteix de la idea que les persones no podem millorar mitjançant l’educació i de què no tothom pot tenir els mateixos «talents».
• Vol suprimir l’Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta dels drets i els deures de les persones i la convivència democràtica. En canvi promou la religió catòlica i l’ensenyament que separa nois i noies.
• Vol limitar l’ensenyament d’alguns sabers: les arts i la tecnologia són les matèries que perden més pes i la llengua catalana deixa de ser troncal.
• Vol uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d’alumnes que van a batxillerat i a la universitat.
• Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d’altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.
• Les famílies, l’alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.
• Posa en perill la gratuïtat de l’educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.
• Es podrà separar l’alumnat en funció de la seva llengua. S’ esquerda el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya.

Per tots aquests motius demanem la vostra implicació en aquesta lluita, que també és la vostra. Les persones que treballem en aquest centre sacrificarem el nostre salari i us demanem la vostra col•laboració evitant portar l’alumnat al centre i participant en les manifestacions que es convoquin.

Uns serveis mínims garantiran la seguretat i l’atenció de l’alumnat que sigui present al centre, malgrat que no es podrà garantir l’atenció lectiva normal.

Publicado en Info General y etiquetado .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *