Recomenacions Sobre L’Ús D’Internet

1- Internet és un lloc on pots trobar moltes coses. N’hi ha de molt bones i divertides però també n‘hi ha de molt dolentes.
2- Els amics són la gent que tu coneixes a la teva escola, al parc o la teva família. A Internet se li diu amic a qualsevol persona que es comuniqui amb tu, però en realitat en molts casos no ho són, perquè no et coneixen.
3- Hi ha vegades que les persones grans es fan passar per nens, i els nens per persones grans.
4- Si algú et pregunta coses com on vius, si tens telèfon, o vol que li enviïs fotografies, posar la webcam o que quedis amb ell o ella, avisa al papa o a la mama. Això deixa-ho per als teus amics verdaders, als qui coneixis en persona.
5- Mai acceptis coses que t’enviïn desconeguts o amics i no les hagis demanat tu primer. Algunes vegades poden espatllar l’ordinador i hi ha gent que envia coses que no són bones.
6- No posis fotos teves o dels teus amics, ni on vius, ni el teu número de telèfon. Els teus amics el saben, o te’l poden demanar en persona.
7- No insultis a ningú, ni el molestis, ni l’amenacis. Sempre es pot saber qui ha escrit o ha posat fotos a Internet, i sabran que has sigut tu.
8- Si algú t’insulta a tu, et molesta o t’amenaça, avisa als teus pares per a què no ho tornin a fer.
9- Si estàs buscant alguna cosa a Internet i et trobes coses que no són per a nens, avisa als teus pares. Que no et faci vergonya, ni por, ja que això li passa algunes vegades fins i tot als grans.
10- No tot el que vegis a Internet, com tampoc el que veus a la tele, és veritat.

Sobretot, no oblidis que sempre que tinguis un dubte pregunta als teus pares. Ells t’ho explicaran i t’ajudaran. Després de tot som els que més volem que disfrutis d’Internet i no tinguis problemes a l’utilitzar-lo.

Font: Blog de Marcelino Madrigal

Publicado en Info General y etiquetado .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *